EDU Celebration

Assalamualaikum ,
wakakak nak tergelak pulak Myra lepas tulis title 
EDU Celebration
wkwkwkwkw

Sebenarnya Myra nak tulis tajuk
Sambutan sempena dapat 8A UPKK
wkwkwkwk , 

Papa belanja Myra makann kat Bangi 
Anjung Selera , masa dah sampai sana , tengok Signboard die
ANJUNG SELERA
rupanyaa bukann lahh , -,-
nama restoran tu 
BANGIMEGIKETAM
sedih lah kejap 
:( . 

pastu , Myra fikir balik , makan jelah kat sini punn , sedapp apaa 
pastu makan lah kat sane , bestt  ! wkwkwk , 
nak tengok gambar diaa ?
ni kat bawah ni 
V
V
V
1) ni nama diaa udang ,wkwkwk , taktahu lah nama apa .
Myra beli dua , so harga dia RM40.00

2) this is a specially crab , wkwkwkw 
mahall dowhh


3) kualiti gambar yang ngok ngek, erghh !! btw , wif my lovely mom !


4) ikan stim limau, sedapp , nyum nyumm


5) okay , this is my adik and my kasen ,


6) ikan bakar woahh , 


Okay  , and the last one , samee je mcm number 4 tdi .

okayy , byebyeebyee

OKAY , MASE NAK BALIK TU ,SEMPAT LAGI MYRA SNAP GAMBAR KETAM YANG HIDUP DALAM 'AKUARIUM' DIAA TU , HAHA

nampak tak ? kalau tak nampak maksudnyaa kualiti fon Myra la ngokngek ! erghh GERAM TAHU TAK ? 


Nak tahu harga berapaa ? duaa rat jaaa , tak banyakk , haha
Nnti Myra update lagi yeaa . thankss sebab bacee ,:)

Alhamdulillah !

Assalamualaikum 
Selamat Petangg !

Okay , sekarang Myra nak share something yang memang penting sangatt ! bagi Myra lah , bagi korang . taktahu lahhh .. 

Okay now we start , Myra peperiksaan UPKK 1 November sampai 3 November , dekat Kafa Ar-Raudhah . tahu kat mana ? kat Puchong Prima . Pegi sana tumpang kete Ustazah , ade 2 orang ustaazah yang boleh tumpang , calon semua ada lapan orang . semua perpempuan , sorang Lelaki . 

1 NOVEMBER 2012

Myra pun beratur , nak masuk kelas ni .. 
okay , bila dah masuk tu , ustazah Myra cakap
>> Okay , cari nombor pendaftaran kamu kat meja tu , cek nama betul ataupun tak . kalau betul duduk . 

Okay , Myra Pun duduk lah kat meja yg ada nama 
WAN FATHIN AMIRAH BT WAN MOHD TAMIZI
fuyooo ! Alangkah terkejutnyaaa Myra sebab Myra duduk depan sekali , belakang tu kawan myra nama dia 
NUR IZAH BASIRAH BT SUHAIMI 
Pastu kat belakang sana kengkawan Myra , kat sebelah Kiri Myra budak sekolah lain , taktahu lah sekolah manaa , Okay
bila dah start peksa tu , Myra pun jawab dengan teliti tawu ?
alaa budak rajin kan ? 
alololo ~~ perasannyaa sayaa , LOL XD

Bila Myra dah Siap tu , Nasib Malang plakk sebab pemadam hitam Myra terjatuh , dan masa tu , Myra tak perasan sebab Myra tidurrr ~~ Zzzzzzz ~~

dan lepas bangun tidurr tu, Myra tengok pemadam Myra hilangg , Grrr ~~
rupa rupanya pemadam Myra ade dekat meja budak sombong sebelah kiri tuu , alamakk ~~ cemana ni ?

so , Myra mula lah menggelabah , Act .  Budak gedik tu pun tidur jugakk . Myra nak padam jawapan Myra tu , tapi pemadam kat diaa , myra banyak kali panggil diaa , tapi dia buat bodohh ~~ . aiyoyo , cmana ni ?

banyak kali Myra panggil dia , and the last , tahap Kesabaran Myra dahh Hilangg ! Grrr ! Myra panggil dia woiy budak sebelah , baru dia dengar , lepas dia dengar , myra pun cakkap lah BAK LAH PEMADAM AKU ! .

diaa pun kasi lah , lepas dia kasi , Myra padam lah jawapan Myra yg salah tu , then hantar kertas , then rehat , then buat kertas yang lain , then balik , yawww , ! yeahh yeahh yeayy , dah habis seharrii , :) yipie ,

okay , tu baru hari pertama kann ? hari kedua esok pulakk 

budak tu tukar tempat dengan kwn dia , so , takda papelahh ,

HARI KETIGA :

>> takde pape , mcm hari pertama tu jeaaa , hehe ,

nak tahu apa yang Myra Alhamdulillah kann ? 
jomm ikut myra 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Adalah ini disahkan bahawa WAN FATHIN AMIRAH BINTI WAN MOHD TAMIZItelah berjaya mendapat 8A dalam UJIAN PENILAIAN KELAS KAFA ( UPKK )hewhew , tu jeea yang Myra happy sangatt tu . papa mama myra pun happy , papa nk kasi hadiahh lahh , nak gi dinner kat putrajaya , :))mesti ada yang tak percaya kannnak tengok tak bukti nyaa ?bawah ni 
v
v





korang pandai baaca jawi dok ? silakan baca sayaaa punyaa , *gediksss*

Okaylhh , nak caw dah neeehh , byebyee korangg
XOXO 







Blockquote !

Tutorial : Tukar Tulisan English Kepada Jawi

Onion head- Bye
Assalamualaikum :)
Okey , Hari ni, Myra nak Ajar Something , pengajaran ni datang dari Ustazah Myra :) ustazah Myra ajar cmne nak buat tulisan Jawi , tanpa download any files , dulu memang , Myra download , tapi dah hilang , tak pasal pasal habis memory kann ? 
Myra mintak tulisan ni dengan ustazah Myra sebab Myra nak print nama untuk sekolah agama ..


okey , Ustazah Myra yang ajar . hikhik :)
okey , Jom kita start !

1) korang tekan windows , taip CONTROL PANEL untuk mencepatkan pencarian

okay dah jumpa  , korang tekan atas sekali taw 

2) okay , korang tekan ctrl+f untuk memudahkan pencarian , 


dah jumpaaa , tekan region and language yang Myra OVAL-kan tu ,


3)okay , bila korang tekan yang atas tu , die akan keluar pop-up , mcm kat bwh ni .


tekan Format , maybe bahasa korang sebelum ni ENGLISH ( UNITED KINGDOM )

4) tukar bahasa korang , kepada ARABIC ( ALGERIA )
WARNING ! korang kene tukar kepada Arab ALGERIA . !


AND , tekan apply , pastu tekan OK , :)

SIAP !

tutor ni , tutor Myra sendiri ! :)
kalau ade ape ape , komen kat bawah yeaa , :) 
InsyaAllah Myra boleh bantu :)






kitty luv

















cute sun

Ibu Derita Sendirian

TERBIAR...warga emas terlantar sendirian di rumahnya dibawa ke Hospital Alor Gajah untuk rawatan, kelmarin. 
TERBIAR...warga emas terlantar sendirian di rumahnya dibawa ke Hospital Alor Gajah untuk rawatan, kelmarin.
ALOR GAJAH: Memilukan apabila seorang wanita warga emas bukan saja terlantar bersendirian di ruang tamu rumahnya di Kampung Pulau Sebang di sini, malah bergelumang dengan najisnya sendiri berikutan keuzuran dialaminya tanpa mendapat pembelaan anak tunggalnya yang didakwa menghilangkan diri.
Lebih malang apabila permohonan Sabi Dollah berusia 85 tahun itu untuk tinggal di rumah kebajikan tidak mendapat pertimbangan sewajarnya.

Sumber berkata, warga emas itu terlantar beralaskan sekeping tilam nipis di atas lantai ruang tamu rumahnya yang tidak terurus.
“Dia (wanita itu) tinggal sendirian dengan keadaan kesihatannya yang lemah selain mengalami masalah penglihatan dan pendengaran. Dia hanya mampu mengharap simpati jiran terdekat memberinya makan minum selain menyediakan keperluan lain.

“Difahamkan, dia mempunyai seorang anak tunggal perempuan namun menghilangkan diri tanpa menjenguk keadaannya selama lebih lima tahun tanpa khabar berita,” katanya di sini, semalam.

Menurutnya, sejak terlantar sakit, warga emas itu hanya mampu mengharapkan perhatian dan ihsan jiran terdekat yang sering datang membawa makanan dan minuman.
“Beberapa jiran terdekat yang bersimpati menjenguk dan menyuapnya makanan tanpa bekalan air bersih yang dipotong disebabkan tunggakan bil lebih RM1,500.

“Lebih menyayat hati warga emas ini terpaksa membuang air kecil dan air besar di atas tempat tidurnya setiap hari hingga menyebabkan rumah busuk,” katanya.
Kata sumber itu, keperitan hidup ditanggung warga emas itu mendapat perhatian pihak berkaitan yang akan mendapatkan tempat tinggal dan memastikan kebajikannya terpelihara.

“Namun, tiada maklum balas diterima dan lebih mengecewakan apabila syarat yang perlu dipatuhi seperti pemeriksaan kesihatan turut dibuat,” katanya.

Melihat keadaan diri warga emas itu yang menghidap sakit pundi kencing dan darah tinggi, beberapa penduduk menghubungi bantuan kecemasan untuk dihantar ke Hospital Alor Gajah (HAG), petang kelmarin.

“Paramedik Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) Alor Gajah yang dipanggil kemudian membawa warga emas berkenaan ke HAG sebelum dirujuk ke Hospital Melaka (HM),” katanya.

Sementara itu, Ketua Operasi JPAM daerah, Saiful Nazmi Said berkata, keadaan wanita berkenaan amat menyedihkan kerana bergelumang dengan najis.

-Via HMetro-

Special Giveaway ! By Nabilah & Saadah

Special Giveaway !

okay , Myra Tag  sume orang yang bacaa ni !


Cik Lyeen's Giveaway


K , Myra tag korang .:)

Nak tawu hadiah diaa apaa ? 

HADIAH-HADIAH
Tudung Bawal Balqis/Roses
Syria Balqis/Roses
Shawl Half Moon Sakura
 Shawl Tiara
Shawl Sophie
Tudung Chiffon
Tudung Bawal Pelangi
Tudung Bawal Checkers
Tudung Bawal Beads/Buttons
Tudung Bawal Printed
Syria Chiffon 
Pashmina
Inner

. Kalau Myra , Myraa nak sumee , :D

December Wish Giveaway by Liyana and Myra


Myra wish , Myra nak Tudung Bawal Kaler Tone , hikhik :)
kalaw tak dapat kaler tone punyaa tak apalahh , asal tudung bawal yea.:)

Jom BW sambil Follow sampai Lebam


jom ramai ramai join segmen ni :))
boleh tambah followersss kann ? sapa taknak ? Myra nakk :D

Segmen: Blogwalking Following Follow by MisEyz







comell nyaaa blogg diaa ni . jom beramai ramai kitaa joinn !! dah la blog dia comell ,:)

tag : korang sume


Miss You Damn !

Assalamualaikum 

Myraa nak cite ni ,Myra rindu sangat kat kawan kawan myra , :( sedih ni , cite ni pada tahun 2012 .
nak baca kawan kawan yang really really myra miss ? jom jom 

Nurul Nadiah bt Abdul Aziz OR known as NUTdiah
Anastacia bt Ezral OR known as NENAS
Afiqah Auni bt Mohamad Wira OR known as DAFYQAH
Puteri Nabilah Syahirah bt Zabidi OR known as PUT
Athirah Diyana bt Mat Luwi OR known as THIRR
Aini Izzaty bt TAKTAWU ,
Nurin Zafirah OR known as ZAFY
Siti Dzaidatul Fiza bt Yusri OR known as FIZZ

Rasa macam taknak pisah dengan tahun 2012 , sumpah dowhh !! 
taknak pisah *tengah nangis* huaaaa! 
YaAllah , harap kat syurga nanti aku dapat bersama kembali dengan budak budak 5 Nuri ni , misssssss sangatt , tahun depan (2013) Myra dah tak satu kelas dengan korang !!

Tak Lupaa Jugak Dekat Akak / Abang yang Darjah 6 Yang Terlalu Banyak Tolong Fathin Seperti Kak MUN , :) Iqbal yang memang Banyak gilaa tolong seperti , tak pernah tegur , :) itu masalah dia , Dan lain lain lahh :)

Dan Myra janji , satu hari nanti Myra akan buat pengumuman dekat TV, Myra akan buat dekat tv yang Myra nak jumpe sume kawan myra 
tahun 5 Nuri 2012 , dan Kakak Abang Darjah 6 2012 

Tahukah Anda ? Kelas Nuri Adalah kelas Kedua Bagi Tahun Lima 2012 , Dan Tahun Depan ( 2013 ) Minah Yang Bernama Wan Fathin Amirah bt Wan MOhd Tamizi Akan Ke Kelas Pertama  Iaitu 6 Tiung 2013 , Dan Tahukah Anda Myra Tak Pernah Menududuki Kelas Ketiga Atau Selebihnya ,Sebaliknya Kelas Kedua Dan Pertama je , 
#Saya Pandai , haha :)Dan Selama NI , Senyuman Yang Myra SEnyum Adalah FAKE SMILE :( .
 

Annoying Gilaa !

Assalamualaikum , 
KORANGG !! 

haiii , korangg , now , kita akan start bercerita . Tentang >> ?
okay , tentang seorang minah ni , memang annoying , YaAllah ,rasaa benci sangat .

kay , dia ni suka cari pasal , dia tuduh Myra hack Facebook diaa ! Homaigod , geram betul rasa , sampaikan mak dia tampar Myra ,  sampaikan hari ni terasaa lagi , tawu ?

dan , start from that , Myra tak lagi bertegur dengan mak dia , dan dia sekali , nak tawu dia tinggal di mana ? biarlah Myra saja yang tawu je yea , Myra nak cite je , tak maw bukak aib orang yee ,.

okay , I think Myra kene pegi . tata ~~

jumpaaLagii !



Freebies : Doodle Omeyyy ~


.Assalamualaikum ^^
 Peace ^_^v
 

Cewahh . Korang ! Pantang je nampak Freebies . Nak rembat laju-laju kemain lah ehh ?
Freebies Doodle lagi kali ni . Siapa nak angkat tangan ! Bukan doodle kat atas nih taw . HAHA . Haaaaa ~ Kat Bawah ni . Tak de lah comel mana pun . Simple je !

Kalau nak , rembat cepat ! Siapa Cepat , dia dapat ! HAHA .
Apa kegunaan doodle nih ? Ikut suka lah korang nak buat ape pun .
Nak letak kat header ? Nak letak kat DP Facebook ? Nak Letak dekat entry ?
Ikot korang lah ye . Asal korang bahagia ! HAHA . muahxxoxo 

KLIK DOODLE UNTUK SAVE OK ?









lepas ambik ksitahu k .. :D
pastu , korang kene klik sini !

Freebies : Doodle Yang Tak Mantap !


.Assalamualaikum Semua !

Ececehh  . Lama kot tak hapdet nih . Rindu korang kaw~kaw punya lah . hee~
Rindu punya pasal , Lyssa maw kasi itu ... hmm . Apa ?

DODOL ? Eh .. Eh .. Doodle lah ! hekhek .  
Alar . Lyssa mana lah TEROR plush-plush cangat lukis de-DOODLE nih . Hamperhh .
Ciket pun tak reti ! lalalalala~ Pakai hentam karo-karoma je~

Dekat bawah ni lah hasilnya .. If tak suka tak pe . 
If nak , ambil je . Tak marah aihh . Simple ~ Macam-Macam Color ada .
Boleh lah kalau nak buat header ke , banner ke , nak letak kat sidebar ke , nak letak DP fesbukk ke .. Ikut lah . Suka ambik , Tak nak BLAHH ! =) <<kasarnyerrrr~ huhu .


 

http://1.bp.blogspot.com/-0o23N_b4gDM/ToW--5Pz5UI/AAAAAAAAA54/EK9WwzB8Gu4/s1600/doo1.png

 

http://3.bp.blogspot.com/-wiDb_440iRc/ToW-_TEiv1I/AAAAAAAAA58/4_CLhfp0CWA/s1600/doo2.png

 

http://2.bp.blogspot.com/-bnagTqczx-U/ToW-_6kt1QI/AAAAAAAAA6A/AYEBIT9TTaM/s1600/doo3.png

 

http://3.bp.blogspot.com/-1FVujmOjzRU/ToW_ARQ71AI/AAAAAAAAA6E/FkHYDjwRmq0/s1600/doo4.png

 

http://4.bp.blogspot.com/-TnzEuTU3lo8/ToW_A2KElwI/AAAAAAAAA6I/VC13Ufqp7ps/s1600/doo5.png

 

http://3.bp.blogspot.com/-7VnHu1HtZ1k/ToW_BdU-VAI/AAAAAAAAA6M/mfGPI1Kr0XE/s1600/doo6.png

 

http://3.bp.blogspot.com/-amNSzaUKTgk/ToW_B3wtuxI/AAAAAAAAA6Q/bdy52Hq9LDg/s1600/doo7.png
 
lepas korang ambik ,komenn k , at least sy thu , :)

klik sini !!

Freebies : Doodle Yang Tak Seberapa


.Assalamualaikum ! ^^
Jawab jangan takk jawab ! :)
Hehe . Aiyoo . Korang.. Korang.. Korang..

Nampak je Freebies terus usha blog Lyssa yer. ahuckss !
Ok . Pagi tadi , bosan sangat ! Saja lah nak try buat doodles .
Cehh . Buat laju tahap gaban punya lah . Konon berlagak PRO lah tuh.
Tengok lah  . Bukannya lawa mana pun . LAWAK lagii ada lah ! hahaha ^^
Lyssa mana lahh sehebat korang korangg buat menatangg doodles2 ni .
Ini pun saja nak try . Mana nak tahu , anda suka , boleh lah ciplakk doodle Lyssa ni kan ? Cehh . Ambekk . Jangan takk hambekk ! HAHA ^^



 http://3.bp.blogspot.com/-FkfHM-pf2KU/TkdFbYnTRNI/AAAAAAAAAw8/gYKwKMiDf4s/s1600/1.png

 

http://1.bp.blogspot.com/-ajSKa26bDYk/TkdFboKvd7I/AAAAAAAAAxA/Z9R3S68FMbc/s1600/2.png

 

http://1.bp.blogspot.com/-cGdKZk0F6pY/TkdFcPZxsiI/AAAAAAAAAxE/w6UFhiM8Q7o/s1600/3.png


http://4.bp.blogspot.com/-GC3f18Ch_Oc/TkdFcqZR-dI/AAAAAAAAAxI/cdeNfz9yq18/s1600/4.png

 

http://4.bp.blogspot.com/-9KSnk5UUEt8/TkdFc929ZcI/AAAAAAAAAxM/fwE9L22HdSQ/s1600/5.png

 

http://1.bp.blogspot.com/-S0UEGGK_pnI/TkdFdRVGDeI/AAAAAAAAAxQ/OjvFksgLE0I/s1600/6.png

 

http://3.bp.blogspot.com/-YaTxNJ9lNuw/TkdFduM4nwI/AAAAAAAAAxU/NN9h3s-F3TY/s1600/7.png

Macam-macam kaler ader . Kalau dah ambik tuh , jangan diam2 pulak :) huhik2!  Tell me okengg ? :)

klik sini pulakk ,

Tutorial : Tulisan Warna-Warni Menggunakan Photoshop


.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


 


HEHE  . Dah lama nak buat tutorial ini . Tapi , tak ada masa . Sorry bagi siapa yang request tanya macam mana nak buat tulisan warna warni macam ni . Ok . Bagi siapa yang dah ada photoshop , teringin nak buat macam ni , boleh ikut step di bawah ok ?



1. Bukak photoshop korang > File > New > Pilih Size 

2. Kalau nak buat tandatangan kecil macam Lyssa ni , boleh ikut size ni :


Klik untuk nampak lebih jelas


3. Make sure dalam keadaan transparent . Then , pilih horizontal type tool dan taip ayat yang korang nak . Macam Lyssa ni :


Klik untuk nampak lebih jelas 

4. Lepas dah taip , tekan Move Tool (V) .

5. Then pergi bahagian Layer > Type > Convert to Shape 


Klik untuk nampak lebih jelas  


6. Lepas tu , tulisan korang akan ada line macam ketak-ketak tau ? Lepas tu ,pergi ke 
Layer > Rasterize > Fill Content

Klik untuk nampak lebih jelas  


7. Ok . Tak ada apa yang berlaku kan ? Tak apa . Pergi ke bahagian gradient .


 


8. Pilih dulu warna apa-apa . Macam yang ini :

 


9. Kalau korang pilih warna rainbow lah contoh ye , korang double-click dekat warna rainbow tu , then , click balik di bahagian yang Lyssa kotakkan warna merah kat atas ni .

10 . Then , akan keluar satu pop up . Kalau nak tukarkan warna rainbow tu kepada warna lain , korang double click dekat lyssa kotakkan kat bawah ni :




11. Tukar je dengan warna apa yang korang suka , then tekan 'ok' !

12. Then , dragkan cursor di tulisan korang . Akan jadilah macam ni :


 


13. Kalau nak lebih cantik , nak ada line hitam kat bahagian outline tu , korang pergi :

 


14. Then , hasilnya :

 


* Jangan risau dekat yang ketak-ketak tu . Nanti  , korang SAVE benda ketak-ketak tu , takkan nampak dah ler . huhu :)


15. Save as PNG of GIF :)

p/s : hehe. senang kan ? Haa .  Selamat Mencuba ! =)

okay , klik sini yeee , :)